Noordpolderzijl

Enkhuizer Almanak onmisbaar voor zeilers

Zoals ieder jaar rond deze tijd duikt er bij ons ineens de Enkuizer Almanak op, verpakt in een Sinterklaas papiertje. Deze Almanak biedt de zeiler veel nuttige en betrouwbare informatie en dan heb ik het even niet over de weersvoorspellingen.

Zo weet de Almanak te melden dat er 10 juni 2021 een zonsverduistering plaatsvindt en dat het 12 juni springtij is.  Omdat Noordpolderzijl met stip boven aan onze wensenlijst en bucketlist staat lijkt ons dat een mooi gegeven om een poging tot bezoek aan Noordpolderzijl te plannen op 10 juni. 4 december met de North Beach naar Antarctica lijkt me minder voor de hand liggend.

Andere jaren is de najaarsbijeenkomst altijd een mooie gelegenheid om bij de borrel dit soort proefballonnetjes op te laten maar dat gaat nu even niet helaas. Maar als dit idee andere North Beach schippers aanspreekt dan zou het natuurlijk geweldig zijn om die zonsverduistering op passende wijze met meerdere  schepen te bekijken.

Één reactie op “Noordpolderzijl”

Reacties zijn gesloten.