North Beach 24, een kunstwerk

North Beach 24 bij 6BF in de West Meep

De bekende kunstschilders José Raayman en Leo Dekkers hebben zich laten inspireren door de dynamiek van een North Beach 24 bij 6Bf in de West Meep. Het leverde een prachtig schilderij op.

Voor toelichting over het hoe en waarom: kijk bij “voor leden”, “Reisverslagen”, “Zeiltocht om nooit te vergeten”.

Over de kunstenaars:

José volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag. Ze groeide op in de Veluwse bossen en keerde ook weer terug naar de zandgronden, ditmaal van de Utrechtse Heuvelrug. Jarenlang gaf zij in Den Haag les aan kinderen en volwassenen in haar eigen atelier. Vele opdrachten voor de kunstenares volgden, vooral portretten. Haar passie ligt in het schilderen naar waarneming. Sinds José zich in 2006 in Driebergen vestigde, is zij zich meer gaan toeleggen op natuurstillevens en landschappen. Zij vindt nu veel voldoening in het schilderen van panorama’s waarbij zij haar opgedane ervaring kan inzetten. Leo studeerde Geografie/maatschappijleer aan de Universiteit van Utrecht en volgde daarna de kunstopleiding voor leraren in Tilburg. Hij woont sinds 1955 in Driebergen. Leo werd geboren in een kunstenaarsfamilie. Na vele omzwervingen en spirituele tochten kreeg hij in de piramide van Gizeh een bewustzijnsverruimend visioen om een oude beschaving te gaan schilderen: Atlantis. Nu probeert hij het alledaagse te ontstijgen door vooral het gedachtegoed in kleur en lijn te schilderen. Leo geeft les in intuïtief/experimenteel schilderen met verf, materie en onconventionele technieken. Daarnaast organiseert en begeleidt hij workshops in Frankrijk en Mexico. Op Bali, Cuba en in Frankrijk deed Leo ervaring op met het maken van muurschilderingen.