Plannen voor het nieuwe jaar

“De Schelp” bij Naarden

Hoewel de sneeuw op moment van schrijven nog op de straat en op het dekzeil over de boot ligt begint het onderhuids al onweerstaanbaar te kriebelen. De boot moet er weer in, ik wil weer zeilen hijsen, aan schoten trekken, de zeilen zien bollen en aan het scheepje voelen trekken.  Zittend aan de lage kant, zonnetje er bij, 10-15 knoopjes wind, het water horen kabbelen . . . . . . vul verder zelf maar in. En dan natuurlijk op de bestemming weer andere North Beaches treffen, bijpraten, ervaringen uitwisselen en uiteraard ook elkaar weer eens vertellen wat een prachtig scheepje het is.

Wij hebben voor deze zomer een paar bestemmingen en tijdstippen van mogelijke ontmoetingen en samenvaren gepland.

13 mei 2023.

De Schelp bij Naarden. 750m ten Noord Oosten van de ingang van Jachthaven Naarden ligt het recreatie eiland “De Schelp”, met ruime mogelijkheid om aan te leggen en een BBQ-tje te stoken. Zaterdag 13 mei verzamelen, palaver, borreluur en BBQ. Zelf zorgen voor BBQ en fourage. Ben je van plan om te komen?, laat het even weten op welkom@nboa.nl.

8 juli    Verzamelen Lauwersoog

Plan is om vanuit Lauwersoog, met een tijstop bij Ra / Uithuizerwad, de Eems op te varen naar Termunterzijl. Zie ook de beschrijving van de “Drie Parels aan de Eems” op de North Beach website (zie hier). Naast Termunterzijl zijn Ditzum en Jengum de andere Parels aan de Eems. Op het juiste tij heb je altijd stroom mee, een mooie oefening in varen op getijdewater. Je kunt uiteraard ook binnendoor naar Delfzijl en dan aanhaken in Termunterzijl. We schatten na een 5-7 dagen weer terug te zijn in Termunterzijl Wil je de tocht geheel of gedeeltelijk meevaren, laat even weten op welkom@nboa.nl.

19 november  Najaarsbijeenkomst. Noteer de datum alvast in je agenda.